We kijken terug op een succesvolle editie van de avond4daagse. Mooi weer en meer aanmeldingen dan we hadden kunnen hopen. De eerste avond zorgde dit voor enige vertraging bij het vertrek. Op deze avond schreven we nog 80 mensen in. Met de bijdrage van de basisscholen “de Boemerang” en “ de Parel” , de inzet van de “ Wielewaal” , betrokkenheid van de ouderen en minder validen zorgt dit wandelevenement voor verbinding binnen de gemeenschap. Het meelopen van de honden en de mogelijkheid om voor 1 avond in te kunnen schrijven geeft toch een extra dimensie aan onze avond4daagse.

Een van de wandelaars vertelde me dat de avond4daagse er altijd voor zorgt dat je de volgende dag, tijdens het boodschappen doen weer meer mensen groet. Je spreekt mensen die je niet eerder sprak of praat bij met mensen die je lang niet hebt gezien.

Het streven naar een moderne en groeiende avondvierdaagse krijgt zo na een aantal jaren steeds meer vorm. Natuurlijk is er ook ruimte voor verbetering. Alle opmerkingen, tips en klachten nemen we mee in onze evaluatie om volgend jaar een nog beter en leuker evenement te kunnen organiseren. Wil je nog iets kwijt? Laat het ons dan weten op info@de4vanstrien.nl.

Dit jaar ook meer aandacht voor een SCHONE avond4daagse. Daar moeten we nog wat beter aan werken. Hoewel er onderweg niet veel is achtergebleven en er zichtbaar goed gebruik is gemaakt van de aanwezige vuilnisbakken, zullen we meer aandacht moeten hebben voor het nemen van verantwoordelijkheid voor zwerfvuil. Niet alleen van jezelf maar ook van je medewandelaars. Het meenemen van een vuilniszak om weg geworpen papiertjes, flesjes en ander vuilnis in op te vangen, ging veel mensen te ver.

“Dit is gevangeniswerk en dat doe ik niet”  is de meest markante reactie die werd ontvangen van een meisje van een jaar of 12. We hebben een jaar de tijd om na te denken hoe dit nog kan verbeteren.

De aankomst afgelopen vrijdag was overweldigend leuk! Niet alleen voor de wandelaars maar ook voor familie, vrienden en belangstellenden. Niet alleen kinderen waren verkleed maar ook een aantal volwassenen heeft de moeite genomen om apart uitgedost mee te lopen.

Voor sommigen geldt dat familieleden er met gepaste schaamte hebben naast gelopen….

Een dame uit Hellevoetsluis vertelde me dat ze het heel gezellig vond om hier haar familie binnen te halen. Ze roemde de sfeer en gezelligheid.
Dat doen we als Strijense gemeenschap toch maar even samen en daar zijn we goed in.

De Burgemeester stal de show tijdens de prijsuitreiking tussen de kinderen, nadat Ernst Jan het publiek goed had opgewarmd, voor zover dat nog nodig was na vier avonden gezelligheid.

Als de4vanStrien zijn we trots op de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. In eerste plaats de wandelaars, maar daarnaast de basisscholen de Boemerang en de Parel die, met de werkdruk die daar heerst, zich toch inzetten voor de gemeenschap en het laten bewegen van kinderen. Daarnaast zijn we dankbaar voor de inzet van zoveel vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. De EHBO, de verkeersregelaars, Mary Romijn die weer schitterende foto’s voor ons heeft gemaakt, de bemensing van de scanposten, etc.

Ernst-Jan, Mary, Wouter, Betty, Line, Esther, Esther, Benjamin, Margret, Sacha, Kees, Piet, Boudine, Sigrid, Michelle, Rita, Arno, Silke, Sanne, Arie, Peter, Jacob, Gerie, Jolanda, Lambert, Ron, Marijke, Gerda, Bert, Harold, Edwin, Jasper, Marcel, Marjanne, Aad, Cindy, Jennie, Monique, Corrie, Ria, Gaby, Fiona, heel, heel hartelijk bedankt!